ћир lat eng
 
 
 
  Вести > Вест 04.06.2015  
ВЕСТ - 04.06.2015.
ЈУСК међународнa конвенцијa о квалитету - JUSK ICQ 2015
4. jун 2015. године
У оквиру традиционалне ЈУСК Међународне конвенције о квалитету - JUSK ICQ 2015 „Квалитетом ка европским и светским интеграцијама“, на Машинском факултету у Београду, 3. јуна 2015. године, у организацији Дирекције за мере и драгоцене метале (ДМДМ) и Акредитационог тела Србије (АТС), одржане су седма Специјална конференција „Национални систем акредитације – стање и будући развој” и шеста Специјална конференција „Национални метролошки систем – стање и будући развој”.
Конференције су отворили Луција Дујовић, помоћник директора ДМДМ и др Горан Џафић, заменик директора АТС, и том приликом се захвалили свим учесницима и још једном истакли значај сарадње Акредитационог тела Србије, Дирекције за мере и драгоцене метале и Института за стандардизацију Србије у одржавању инфраструктуре квалитета Републике Србије.
Осим размене стручних искустава представника ДМДМ, АТС, Института за нуклеарне науке „Винчаˮ - првог именованог института у оквиру националног метролошког система Републике Србије, овлашћених тела као и Групације за метрологију, конференције су имале за циљ и презентовање бројних радова, са освртом на резултате и новине у области метрологије и акредитације у претходних годину дана.
Конференције су обухватиле следеће презентације:
Галерија слика: http://www.dmdm.gov.rs/cr/GS0120.php