ћир lat eng
 
 
 
  Вести > Вест 09.12.2014  
ВЕСТ - 09.12.2014.
У Београду је одржана обука и радионица „Training and Workshop on Principles of Strategic Management” чији је домаћин била Дирекција за мере и драгоцене метале
9. децембар 2014. године
Дирекција за мере и драгоцене метале је, у оквиру Акционог плана за 2014. годину EURAMET Фокус групе за помоћ у развоју националне метролошке инфраструктуре (EURAMET FG-FNMID - Focus Group on Facilitating National Metrology Infrastructure Development) била домаћин „Training and Workshop on Principles of Strategic Management” - Oбуке и радионицe о принципима стратешког менаџмента, од 4-5. децембра 2014. године, у Београду.
Учесници обуке били су представници земаља југоисточне Европе: Македоније (BoM), Босне и Херцеговине (IMBiH), Црне Горе (MBM), Албаније (DPM), Србије (ДМДМ), Хрватске (HMI), Пољске (GUM), Турске (UME), Ирске (NSAI). Обука је одржана уз техничку помоћ националног метролошког института Немачке (PTB) и EURAMET.
Предавач је био експерт из националног метролошког института Немачке (PTB) Mr. Oliver Karkoschka.
Обука је била интерактивна. Учесници су били подељени у радне групе, тако да су у току саме радионице били у прилици да размењују искуства са свим осталим учесницима. Разматрани су различити аспекти у вези са планирањем даљих активности у раду и стратегији даљег развоја националних метролошких института.
У Београду је одржана обука и радионица „Training and Workshop on Principles of Strategic Management” чији је домаћин била Дирекција за мере и драгоцене метале У Београду је одржана обука и радионица „Training and Workshop on Principles of Strategic Management” чији је домаћин била Дирекција за мере и драгоцене метале
Исход таквог деловања је од посебног значаја не само за чланове EURAMET и њихових придружених чланова (као подршка у припремању елемената у вези са њиховом стратегијом развоја) већ и за сам EURAMET, јер је познавање потреба развоја њихових чланова од пресудног значаја за планирање активности изградње капацитета (Capacity Building) и стратешког истраживања.
Учесници су констатовали да је оваква врста обука веома корисна јер се на њима могу разменити искуства различитих земаља и планирати даљи развој, у зависности од потреба и интересовања појединих националних метролошких института.
Галерија слика: http://www.dmdm.gov.rs/cr/GS0101.php
 
Facebook